αναποδη μηλοπιτα της κλαιρης
αναποδη μηλοπιτα της κλαιρης
Η εκδήλωση «Ξαναζούν τα αρχοντικά της Κηφισιάς», είναι ουσιαστικά ένας περίπατος στους δρόμους της Κηφισιάς, όχι όμως συνηθισμένος, αφού αποτελεί μια ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες τις περίοπτες βίλες αλλά και δρόμους της πόλης με ιδιαίτερη προσωπικότητα μέσα από την ανάλυση των οδωνυμίων που θα γίνει. Παράλληλα, αποτελεί ευκαιρία για ταξίδι στον χρόνο και στην ιστορία.
Οι περιπατητές, για παράδειγμα, θα ακούσουν την ιστορία του Ραγκαβή, επιφανούς Φαναριώτη, της ομώνυμης οδού, αλλά θα περπατήσουν και στην οδό Κοκκινάκη, το όνομα της οποίας τιμά την μνήμη του ακάματου κηπουρού Κοκκινάκη της ολάνθιστης Κηφισιάς.
Ο περίπατος στα αρχοντικά θα ξεκινήσει, αύριο (Κυριακή) στις 10:45 το πρωί από την οδό Δηλιγιάννη. Τα παραδοσιακά μόνιππα της Κηφισιάς θα υποδεχθούν τους περιηγητές, δίνοντάς τους την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι στον χρόνο. Ο περίπατος θα συνεχιστεί στις οδούς Στροφυλίου, Ραγκαβή και Τατοΐου. Οι συμμετέχοντες, στην πορεία της διαδρομής, θα πληροφορηθούν για τα ρωμαϊκά λουτρά, για το Άντρο των Νυμφών αλλά και το «Θηρίο» της Κηφισιάς.
Το εκκλησάκι της Παναγιάς Ξυδούς καθώς και τέσσερις εμβληματικές κατοικίες ανοίγουν τις πύλες τους, κάποιες μάλιστα και εσωτερικά, υποδεχόμενες τους περιπατητές.
Η Βίλα Βαλλιάνου - Ρωμάνου κτίστηκε περί το 1890 από ξένο αρχιτέκτονα. Είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της αγροτικής αρχιτεκτονικής και του ρομαντισμού. Το στυλ αυτό εισάγεται στην Ελλάδα επί Όθωνα: βίλες σε αυτό το στυλ κτίζουν ξένοι αρχιτέκτονες, όπως ο Χάνσεν και ο Τσίλλερ, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Κηφισιά ειδικότερα. Η αρχιτέκτονας και καθηγήτρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Ξανθίππη Σκαρπιά-Χόιπελ ονόμασε το στυλ αυτό ελληνο-ελβετικό και ο όρος έχει επικρατήσει πλέον καθολικά.
αναποδη μηλοπιτα της κλαιρης
πανεπιστημιο κυπρου προυποθεσεις εισαγωγης
og shopping centre
https://kzhadrgf.blogspot.com/2019/05/blog-post_39.html
Comments
Post a Comment